Tälle sivulle on ladattu Kotiseutu kotoisaksi -hankkeessa tuotettua materiaalia, jotka ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.

LOPPURAPORTTI JA LOPPUJULKAISU

Kotiseutu kotoisaksi -hankkeessa on tuotettu sekä erillinen loppuraportti että enemmän vapaata pohdintaa aiheesta sisältävä loppujulkaisu. Molemmat ovat vapaasti ladattavissa ja luettavissa.

- Kotiseutu kotoisaksi -hankkeen loppuraportti
- LISÄÄ PUHETTA OSALLISUUDESTA -Kotiseutu kotoisaksi -hankkeen loppujulkaisu

OSALLISUUSOPAS

Tästä oppaasta saat tietoa Seinäjoella toimintaa järjestävistä toimijoista. Voit osallistua sellaiseen toimintaan, joka sinua kiinnostaa. Lataa osallisuusopas tästä.

MAMMAN KULTA KIERTÄÄ MAAILMAA -toimintamalli

  • Mamman kulta kiertää -maailmaa on valmis konsepti, joka on muotoiltavissa moneen erilaiseen tilaan ja tapahtumaan. Hanke tuotti materiaalisalkun, joka on käytettävissä ja hyödynnettävissä kotouttamistyön välineenä. Konsepti on tarkoitettu kotouttamistyön ammattilaisille sekä erilaisille järjestöille ja yhdistyksille. Konsepti on suunnattu lapsiperheille.
Toiminnan sisältö: Mamman kulta kiertää maailma on pedagogisesti rakennettu aistimatka lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä lapset kokoontuvat matkustamaan mielikuvituksen voimalla valittuun kohteeseen, joka yleensä on maa, josta joku ryhmäläinen on kotoisin tai vieraillut lähiaikoina. Tällä tavalla myös eri taustaiset otetaan mukaan käytännön toteutukseen. Ryhmän suunnittelussa on hyödynnetty elämyskolmiota ja elämyspedagogiikkaa. Toiminnan konsepti on käsikirjoitettu ja sitä ohjaa joka kerta Kisu-Kissa -niminen hahmo, joka vie lapset mielikuvitusseikkailulle. Hahmo on paitsi luonut turvaa myös ollut avainasemassa ryhmään osallistuneiden sitoutumisessa. Toistunut kaava, ruoka, äänet, passi, lentoliput, eleet, liikkeet, kartta ja leikki ovat kaikki yhdessä luoneet pohjan mielekkäälle ja mieleen jäävälle kokemukselle. Tarkoituksena on lisätä paitsi lasten rohkeutta kohdata erilaisuutta, suvaitsevaisuutta ja avarakatseisuutta, myös osallistaa toimintaan usein vaikeasti mukaan lähteneitä maahanmuuttajaäitejä


Materiaalit:
- Lukupaketti aiheesta (osio hankkeen loppujulkaisusta)
- Matkalle mukaan -materiaalia
- Lentolippu
- Passi

KIRJOITTAMATTOMAT -valokuvanäyttely

TILAA NÄYTTELY VIERAILULLE!

Kenellä on lupa kotiseutuun? Näkyykö kotiseutu ulospäin, vai elääkö se sisällämme tarinoina, arvoina ja kokemuksina? Vai onko kyse siitä, että tuntee olevansa jossain kotonansa? Entä voiko joku kieltää sinua tuntemasta tai elämästä kotiseutuasi?

Kirjoittamattomat on näyttely, joka haastaa kävijää pohtimaan näitä kysymyksiä ja luomaan tarinaa, jossa merkityksellistä ei ole se mistä tulemme, vaan se, että olemme kaikki täällä!

Näyttely koostuu n.20 kuvataulusta, jotka käsittelevät aihetta. Näyttely on tilattavissa kouluille, kirjastoihin, nuorisoseurantaloille, nuorisotiloihin, palvelukeskuksiin, jne. Näyttelyn yhteydessä voi käyttää oheista pedagigista materiaalia.

Tilaa näyttely:
marja.palo@nuorisoseurat.fi tai puh. 045-1195319

Materiaalit:
- Näyttelyn juliste
- Minä-vihkonen lapsille
- Nuorten pohdittavaksi

Finnish youth association in russian language

Finnish youth association in arabic language

Perustietoa tiiviissä paketissa

Lataa hanketiivistelmä, jossa kerrotaan lyhyesti hankkeesta. Tiivistelmä on koottu ennen hankkeen käynnistämistä ja sen sisältö viittaa hankesuunnitelmaan.